Massale politie machtverliest verdachte na achtervolging

112 Regio Venlo

Düsseldorf (D) – Een automobilist is ontsnapt aan de politie na een spectaculaire achtervolging over verschillende Duitse snelwegen. Meer dan twintig politiewagens en een helikopter maakten urenlang jacht op de bestuurder, die uiteindelijk in Limburg wist te ontkomen.

De bestuurder van de wagen weigerde rond 01.00 uur te stoppen bij een verkeerscontrole in Düsseldorf. De auto scheurde weg en reed over een reeks snelwegen en door een heleboel plaatsen, inclusief Keulen, Wuppertal, Bochum, Essen, Bottrop, Krefeld en Mönchengladbach. De auto keerde vaak en de bestuurder zou er onderweg, ondanks de achtervolgers, in zijn geslaagd te tanken.

De achtervolging, die over de grens ook door Nederlandse agenten werd ingezet, werd uiteindelijk gestaakt op de Nederlandse A73. Onbekend is waarom de automobilist op de vlucht sloeg.

Tummers advertentie