Roermondse kerken bestolen door penningmeester

Regio Roermond

Roermond – De penningmeester van de parochie van de Heilige Christoffel en Heilige Geest in Roermond is per direct van zijn taken ontheven. Hij zou 750.000 euro aan parochiegelden hebben verduisterd.

Hij zou het complete vermogen van de kerk hebben verduisterd. Dat schrijven Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad. Zondag heeft de deken tijdens de zondagsmis alle aanwezige parochianen laten informeren over de fraudezaak. Volgens Merkx is het complete vermogen verduisterd van de parochie van de Heilige Christoffel en Heilige Geest – waaronder ook de kathedraal van Roermond valt

De kasbeheerder biechtte volgens de deken vorige week zelf op dat hij geld van parochianen heeft doorgesluisd naar derdenrekeningen. Hij claimt slachtoffer van internetcriminelen te zijn. Deken Merkx heeft de man vorige week uit zijn functie gezet en aangifte bij de politie gedaan.

Tummers advertentie