Kasteel de Keverberg volgende week weer open

Events Regio Peel en Maas

Kessel – De officiële opening  van Kasteel De Keverberg in Kessel vindt plaats op zaterdag 26 september . Bijna 71 jaar na de verwoesting in november 1944 wordt het gebouw weer bruikbaar.

Het ontwerp van de herbouw kenmerkt zich door een mix van oud en nieuw. Aan de ruïne is helemaal niets veranderd en alles dat is toegevoegd, is gebeurd met eigentijdse materialen. Vanaf nu doet het rijksmonument dienst als locaties voor trouwerijen, vergaderingen, seminars, exposities en rondleidingen. Naast een bijzonder gebouw is de herbouw ook een bijzonder project door de inzet van ruim zestig vrijwilligers die samen meer dan vijfentwintig duizend uur vrijwilligerswerk hebben verricht om de herbouw mogelijk te maken.

Het herbouwde kasteel wordt feestelijk geopend met een concert van Guido’s Orchestra Band op zaterdagavond 26 september. Zondag 27 september is er een open dag met de mogelijkheid om kennis te maken met het nieuwe kasteel en de nieuwe kasteeltuin.

Tummers advertentie