Vragen bij gemeente na brief ‘Zonneplan’

Featured Gem. Beesel

Reuver –  Er komen bij de gemeente veel vragen binnen over een brief die verspreid is in de gemeente van het bedrijf Zonneplan. Het bedrijf biedt zonnepanelen aan, inclusief het hele traject van inventarisatie, aankoop en installatie.

De gemeente is niet betrokken bij dit project. Zonneplan is een commercieel bedrijf dat op eigen initiatief dit project in onze gemeente is opgestart. De gemeente heeft geen oordeel over de kwaliteit van de geleverde zonnepanelen of de betrouwbaarheid van het bedrijf.

In de brief staat opgenomen dat een duurzaamheidslening bij de provincie mogelijk is. Dat is inderdaad het geval. Deze duurzaamheidslening bestaat al een paar jaar en staat open voor alle inwoners van Limburg. (www.limburg.nl in zoekfunctie de term duurzaamheidslening intypen). Veel mensen verwarren de duurzaamheidslening met een subsidie, maar er is geen subsdie.

Mensen die liever met een lokaal bedrijf aan de slag gaan, maar niet weten waar ze dan naar toe moeten, kunnen  zich melden bij het energieloket op maandagavond in het gemeentehuis of via de website contact opnemen met de Groene Vogel  (www.degroenevogel.nl). De Groene Vogel kan u ook informeren over andere duurzaamheidsmaatregelen aan uw woning, zoals isolatie of gedragsmaatregelen.

Tummers advertentie