Zilver voor Beesel in de Europese Groenverkiezing

Featured Gem. Beesel

Bristol (UK) – De gemeente Beesel kreeg de zilveren prijs tijdens de uitreiking van de Europese Groenverkiezing in Bristol. Eerder werd Beesel uitgeroepen tot groenste dorp van Nederland. Wethouder Jan Smolenaars vertrok vrijdag met het vliegtuig naar het Engelse Bristol om de prijsuitreiking bij te wonen. Smolenaars liet op Twitter al wetten trots te zijn op Beesel nadat hij de prijs in ontvangst heeft genomen.

Deelnemers aan de competitie werden op meer dan vijftig punten beoordeeld door een dertienkoppige jury. Denk daarbij bijvoorbeeld aan criteria als de inrichting van het buitengebied, het bomenbeleid, het onderhoud van sportparken en begraafplaatsen, participatie en toerisme. De jury bezocht in juli de gemeente en was erg enthousiast over Beesel, dat valt ook terug te zien aan de score’s. Samen met Bergen op Zoom was Nederland vertegenwoordigd in de competitie, zij haalden de gouden prijs binnen in de categorie steden. Balatongyörök uit Hongarije en Kilrush uit Ierland wonnen goud in de categorie dorpen en kleine steden tot maximaal 15.000 inwoners.

Foto: Jan Smolenaars

Tummers advertentie