Winnaars Liedjesaovend en Blageliedjesmiddag

Events Featured Offenbeek

Offenbeek – Op zaterdag 3 oktober vond in café-zaal De Paerssjtal de jaarlijkse Liedjesaovend van v.v. De Windjbuujels plaats. Op zondag was het de beurt aan de jonge vastelaovesvierders. Maar liefst tien deelnemers aan de Blageliedjesmiddag,

Deelnemers
Veertien Liedjes, geschreven door achttien schrijvers, bonden de strijd aan om de titel Windjbuujelsjlaeger 2016. Zes groepen, vijf solisten, twee duo’s en één trio stonden, onder de muzikale begeleiding van Jack Claessen en Joep Killaars, op de bühne in een bomvolle Paerssjtal. Joekskapel De Dorsvlaegels zorgden in de pauzes voor de sfeer verhogende muzikale vastelaovesintermezzo’s.

Uitslag Liedjesavond
Uiteindelijk behaalde Roy van den Broek met zijn ‘Wat mót ich doon’ de eerste plaats, door zowel van de vakjury als van het publiek de meeste punten te krijgen. De tekst is van Frank van den Broek, de muziek van Marcel Driessen. De tweede plaats werd behaald door de veteranen REVOC/VCB met hun nummer ‘Zugabe’. De derde plaats was voor de AJO met ‘Dae Tore’. Beide nummers zijn zowel tekstueel als muzikaal van Bas Geujen. De Aanwiespries was voor het nummer ‘Boerebal’ van het trio ‘Sjöppeboer’ met tekst van Jac Linssen en muziek van Stef Kupers.

Blageliedjesmiddag
Roy van den Broek trapte zondagmiddag af met de nieuwe Windjbuujelsjlaeger om alle Blage alvast in de stemming te brengen. Vervolgens lieten tien Blage-deelnemers, bestaande uit solisten en groepen, het grote publiek genieten van een heerlijke middag vastelaovesmuziek.

Winnaars Blageliedjesmiddag
Met tien Blage-deelnemers zijn er natuurlijk ook tien winnaars. De jury reikte acht keer de derde prijs uit. De tweede prijs geen naar Marijn met het liedje ‘Vastelaovend is gezondj’. Pieter Classen schreef hiervoor de tekst en muziek. De Plunskes met het liedje ‘Vötje van ’t pötje’ wonnen de eerste prijs. De tekst is geschreven door De Plunskes en friends en de muziek van Hub Boesten.

Windjbuujel CD
De nieuwe Blagesjlaeger wordt net zoals de nummers 1, 2 en 3 van de Liedjesavond opgenomen in de studio. Samen komen deze nieuwe Reuverse vastelaovesliedjes op de nieuwe Windjbuujel-CD ‘De keuning te riek.’

Tummers advertentie