Syrische vluchtelingen fietsen over A67 zonder licht

112 Featured Regio Venlo

Venlo – In de nacht van zaterdag op zondag zijn er drie Syrische vluchtelingen de grens over gefietst via de A67 zonder verlichting. Op knooppunt Zaarderheiken werden de drie gezien door een oplettende automobilist en alarmeerde de politie dat er drie personen zonder licht op de vluchtstrook van de snelweg fietsten.

Omdat eerder die avond bij Asten op de zelfde snelweg een fietsster dood is gereden heeft de automobilist de drie aan de kant gezet en veilig in de berm de komst van de politie afgewacht. Terwijl de politie onderweg was lieten de Syriƫrs weten dat ze onderweg waren naar Zaltbommel en lieten de route zien van de navigatie op een van de mobieltjes. Ze wisten niet dat het verboden was om op de snelweg te fietsen, en schrokken toen ze te horen kregen dat een aantal uur eerder een fietsster dood is gereden op de zelfde weg.

Een politie patrouille kwam ter plaatse en heeft het drie-tal verder begeleidt naar de eerst volgende afrit, waar de koninklijke marechaussee gevestigd zit en werden overgedragen. Vanuit daar mochten ze niet veel later verder reizen naar hun bestemming. De drie zouden volgens L1 van het AZC aan de Weselseweg in Venlo vandaan komen.

Tummers advertentie