Zwaar illegaal vuurwerk in Venlose woning

112 Regio Venlo

Venlo – De politie heeft na aanleiding van een aantal meldingen twee woningen doorzocht waar mogelijk illegaal vuurwerk zou liggen. Bij een woning in Venlo-Zuid werd op een slaapkamer van een van de bewoners een grote hoeveelheid illegaal zeer zwaar vuurwerk aangetroffen. Het gaat hierbij onder meer om mortieren en een grote hoeveelheid (447 stuks) zogenoemde Cobra’s.

In het totaal betrof het hier een partij van in totaal 107 kilogram. Het vuurwerk is door ons in beslag genomen en door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd. Degene die deze goederen op zijn slaapkamer verstopt had is door de politie aangehouden en zal zicht hier voor moeten verantwoorden.

Tweede vondst
Dit is de tweede grote vuurwerkvangst binnen twee weken. Twee weken geleden werd er in een woning in Tegelen namelijk al een partij van 83 kilogram in beslag genomen. Bij beide vangsten gaat het hier om zéér gevaarlijk vuurwerk. Aan de hand van meldingen en het geen wij zelf op straat aantreffen is dit vuurwerk al veel in omloop waaronder ook bij zeer jonge kinderen (12 tot 16 jaar).

De politie waarschuwt burgers die mogelijk informatie hebben over opslag en handel van illegaal vuurwerk te melden bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Tummers advertentie