Burgemeester kijkt tevreden terug op verloop tijdelijke crisisopvang

Featured Gem. Beesel

Reuver – Er is een tijd van komen en gaan, vrijdag kwamen 162 vluchtelingen naar de tijdelijke crisisopvang sport hal de Schans, vandaag vertrokken ze per bus naar Maastricht en Dordrecht. De gemeente liet begin vorige week weten dat zij de sporthal voor 72 uur wilden gebruiken voor een tijdelijke crisisopvang. Eerst werd geschat op z’n 200 vluchtelingen, later bleek het om een stuk minder te gaan.

Voor de aankomst was al bekend dat bij twee personen uit Eritrea schurft was geconstateerd, toen de vluchtelingen in Reuver waren aangekomen bleek een hele groep uit dat land mogelijk last te hebben van de huidziekte. De gemeente en de gezondheidsdiensten sloegen daarom groot alarm zoals het protocol voorschrijft. Snel werd duidelijk om welke vorm van schurft het ging en kon meteen een medicijn bezorgd worden.

In de afgelopen 72 uur hebben de tijdelijke bewoners zich ondanks de omstandigheden prima kunnen vermaken in onze gemeente. Zo werden ze zondag uitgenodigd naar een voetbalwedstrijd van VV Reuver te kijken, en konden kinderen naar het dierentuintje gaan. Ook bezochten verschillende mensen de kerk en de moskee. De burgemeester bedankt alle vrijwilligers die hun steentje hebben bijdragen bij de opvang. Maar liefst 170 vrijwilligers meldden zich bij de gemeente toen zij lieten weten opzoek te zijn naar mankracht bij het helpen van de vluchtelingen in de sporthal.

De sporthal wordt komende dagen grondig gereinigd en hersteld, zodat mogelijk deze week al weer gesport kan worden in de hallen. Of de gemeente opnieuw vluchtelingen gaat opnemen is niet uit te sluiten aldus de burgemeester. In het onderstaand filmpje licht zij haar standpunt daar over verder toe.

Tummers advertentie