Twee Limburgers vast voor dreiging Susteren

112 Featured

Roosteren – De politie heeft maandagmiddag twee personen aangehouden na een brand in een schuur langs de A2 bij Susteren. Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) maandagmiddag bevestigd. Er was het vermoedden dat twee verdachten mogelijke explosieven bij zich zouden hebben. Een van de verdachten moest in een weiland langs de A2, waar ook het schuurtje staat, de kleren uitdoen om daarna te worden afgevoerd, meldden getuigen. Het gaat om een 36-jarige man uit Heerlen en een 31-jarige man uit Brunssum. Een man dreigde dat er op korte termijn een aanslag gepleegd zou worden.

Een robot op rupsbanden is vervolgens een onderzoek begonnen in het schuurtje in de wei langs de A2. Deze robot heeft vlak daarvoor ook een langs de weg bij het weiland geparkeerde auto onderzocht. Volgens het OM was er maandag sprake van een ,,ernstig incident dat direct ingrijpen vereiste”. Daarbij werden twee verdachten aangehouden en werd een nader onderzoek ingesteld. Een van de twee mannen zou relationele problemen hebben en was mogelijk van plan zichzelf iets aan te doen, aldus het Openbaar Ministerie.

De A2 bij Roosteren werd tijdens de actie van de politie in beide richtingen afgesloten, aldus de politie. Daardoor ontstonden zowel op de A2 als op de A73 bij de aansluiting op de A2 kilometerslange files. Het verkeer werd via Duitsland omgeleid. Rond 14.40 uur maakte de politie bekend dat de A2 weer open is voor het verkeer. De opgeroepen EOD heeft geen explosieven aangetroffen. Het staat in ieder geval helemaal los van de gebeurtenissen in Parijs afgelopen week aldus de woordvoering ter plaatste.

Foto: David Dunnaway

Tummers advertentie