Kaartverkoop Draaksteken 2016 van start

Beesel Events Featured

Beesel – Op 1 december start de voorverkoop van de entreekaarten voor het Draaksteken 2016 in Beesel. Vanaf die dag zijn online en via diverse fysieke verkooppunten de entreekaarten voor de theatervoorstellingen in augustus te koop. De eerste entreekaarten zijn op woensdag 25 november symbolisch overhandigd aan enkele mensen die iets bijzonders hebben betekend voor het Draaksteken.

Entreekaarten voor het Draaksteken vormen een bijzonder cadeau voor de feestdagen. Om de beleving compleet te maken zijn er speciale geschenkverpakkingen verkrijgbaar bij Bakkerij van den Berg in Beesel, Van Heijster Kantoor/Boekado in Swalmen en de VVV’s in Reuver, Roermond, Thorn, Kessel en Venlo. Deze worden gratis aangeboden op vertoon van het entreebewijs. De oplage is echter beperkt, dus wees er snel bij!

Uitreiking eerste entreekaarten
De eerste entreekaarten voor het Draaksteken 2016 zijn op woensdag 25 november symbolisch overhandigd aan enkele mensen die iets bijzonders hebben betekend voor het Draaksteken. Tijdens de première van de documentaire ‘Draaksteken 2009; “Samen”-wat duit ’t mit ós’ in de Reuverse bioscoop Luxor afgelopen woensdag zijn de eerste entreekaarten uitgereikt aan de documentairemakers Thei Boosten en Will Haenen; Sjra Puts, als dank voor zijn creatieve bijdrage voor het bestuur van Stichting Draaksteken; en aan de heer en mevrouw Ghyzcy van Kasteel Nieuwenbroeck in Beesel, als dank voor hun gastvrijheid. Op hun terrein zal het Draaksteken in augustus 2016 wederom plaatsvinden.

Draaksteken 2016: Grootser dan ooit!
Eens in de zeven jaar staat het dorp Beesel volledig in het teken van de legende van Sint Joris en de draak. Al sinds het jaar 1736 wordt de oeroude strijd tussen goed en kwaad in beeld gebracht door middel van een sensationeel openluchtspektakel. Op 12-13-14-18-19-20-21 augustus 2016 wordt deze eeuwenoude traditie op theatrale wijze voortgezet. Ruim vierhonderd inwoners en oud-inwoners van Beesel nemen op vrijwillige basis deel aan deze theaterproductie.
Draaksteken 2016 wordt sensationeler en indrukwekkender dan ooit. Tijdens zes avondvullende voorstellingen beleven ruim 15.000 bezoekers een ultieme theaterervaring. In een groots en meeslepend schouwspel vol muziek, gevechten, drama en humor komt de legende van Sint Joris en de draak tot leven.

Verkooppunten
Tickets voor het Draaksteken zijn vanaf 1 december online verkrijgbaar via www.draaksteken.nl en bij alle VVV’s in Noord- en Midden-Limburg. Kijk op www.draaksteken.nl voor alle informatie.

Tummers advertentie