Museum in St. Gertrudiskerk in Beesel

Beesel Featured

Beesel – Er zijn vergevorderde plannen om in de St. Gertrudiskerk in Beesel een museum te realiseren. Daarover is de afgelopen maanden overleg gevoerd tussen het Kerkbestuur Beesel en de Stichting Museum Beesel die streeft naar een structurele museumruimte in Beesel. Dat leidde tot een mondelinge intentieovereenkomst tot een medegebruik van de Beeselse St. Gertrudiskerk. Gekeken is naar de mogelijkheden om onder meer Beesels Keramisch Erfgoed, wisselexposities en memorabilia uit het Draaksteken in de St. Gertrudiskerk te exposeren. Het kerkgebouw blijft intussen gewoon in gebruik voor de eredienst. Een unieke situatie en een primeur voor Limburg, aldus de stichting Museum Beesel.

In de stichting zijn de Stichting Beesels Keramisch Erfgoed (SBKE) en de Stichting Draaksteken Beesel vertegenwoordigd. Ook de Stichting Kernoverleg Beesel en Haar Toekomst is – indirect – betrokken bij de plannen.

Op dinsdag 15 december om 19:30 uur is er een informatiebijeenkomst over de vergevorderde plannen die er zijn om in de kerk een museum te realiseren. Kerkbestuur en de Stichting Museum Beesel zullen de aanwezigen dan informeren over de plannen. Tevens zal de architect de plannen presenteren en nader toelichten. Tevens gaat op deze avond de nieuwe website van het Museum Beesel ,,de lucht in’’. Iedereen is van harte welkom om de informatiebijeenkomst bij te wonen.

Tummers advertentie