Asbest vrij bij grote brand in loods Meterik

112

Meterik – Een grote loods in Meterik is zaterdagochtend in vlammen op gegaan door een grote brand. Bij die brand is asbest vrijgekomen. Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn er geen mensen gewond geraakt.

In de loods stonden voornamelijk tractoren en andere landbouwvoertuigen. Het vuur zorgt voor een enorme rookontwikkeling waarin ook asbest deeltjes zaten. De brandweer adviseert omwonenden daarom ramen en deuren dicht te houden. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan.

De eigenaren en personeel van het bedrijf zijn erg aangedaan door ramp in het familie bedrijf. Volgens hen loopt de schade in de miljoenen. Begin volgend jaar zou het asbest dak vervangen worden aldus een personeelslid, de opdracht was gegeven en stond gepland. Niemand heeft een enkel idee hoe de brand heeft kunnen uitbreken. Een buurtbewoonster alarmeerde de brandweer toen zij wakker werd van de oranje gloed die haar kamer verlichtte en ontdekte dat de loods volledig in brand stond.

Tummers advertentie