Man ontkomt aan ArrestatieTeam in Echt

112

Echt – Het centrum van het altijd zo rustige Echt is zondagavond urenlang in rep en roer geweest wegens een verward persoon die zou hebben gedreigd zijn flat op te blazen. Rond 22.30 uur viel de politie het appartement binnen waar de persoon in kwestie zich zou hebben opgehouden maar trof daar niemand aan. De politie probeert te achterhalen waar de persoon is gebleven.

De hulpdiensten werden rond 17.15 uur gealarmeerd en rukten uit naar de flat aan de Nieuwe Markt, waar de melding vandaan kwam. Ze sloegen groot alarm en ontruimden uiteindelijk rond 18.50 uur het complex. De bewoners werden opgevangen in het naburige gemeentehuis.

Eerder al, om 18.30 uur, werd de Nieuwe Markt ontruimd en afgezet. Iedereen moest er zijn of haar auto weghalen. Een woordvoerder van de politie ontkende eerder op de avond dat de persoon de flat wilde opblazen. De persoon zou zich van het leven willen beroven. Onderhandelaars probeerden de man of vrouw op andere gedachten te brengen, aldus de woordvoerder.

Burgemeester Jos Hessels vertelde na afloop dat de man had gedreigd met een explosie. Op die manier wilde hij een eind aan zijn leven maken. De man had niet gebeld, maar dit op een andere manier laten weten, aldus Hessels, die dit verder niet wilde toelichten.

De politie ging ervan uit dat de man thuis was, omdat hij vanmiddag nog gezien was. Maar de politie slaagde er niet in contact t met hem te krijgen. Daarop viel een arrestatieteam uiteindelijk de woning binnen na eerst een raam kapot geschoten te hebben. Maar er was niemand thuis. Waar de man is, weet de politie niet.

*UPDATE*
Het gaat om een oud-schipper die net was ontslagen en kampte met relatieproblemen, zo vertellen buurtbewoners aan L1. De man heeft zich zelf gemeld bij de politie, het is niet bekend gemaakt waar de man uitspookte toen het AT het huis binnen viel.

Tummers advertentie