Gepensioneerd directeur Jalema keert terug

Featured Gem. Beesel

Reuver – Joan Westendorff (64), eigenaar van Jalema en I-FourC en oud directeur van Jalema in Reuver (L) gaat het bestaande directie team binnen beide bedrijven versterken, dat heeft het bedrijf laten weten in een persverklaring.

Vier jaar geleden ging Westendorff met pensioen nadat hij een jaar daarvoor het Groningse bedrijf Atlanta in Hoogezand had overgenomen vanuit een faillissement. Nadat Jalema ruim 2,5 jaar geleden in moeilijkheden was gekomen, werd onder leiding van Léon Lalieu en John Tostrams een reorganisatie doorgevoerd waarbij er, naast een groot aantal bedrijfsmatige aanpassingen, uiteindelijk 35 personeelsleden noodgedwongen moesten afvloeien. Vanuit deze reorganisatie kocht Westendorff een tweetal moeilijk lopende onderdelen, te weten de spuitgietfabriek in Reuver en het dochterbedrijf van Jalema in Frankrijk.
Als gevolg van de reorganisatie is met name Jalema in rustiger vaarwater gekomen en kon er over het afgelopen boekjaar een redelijke winst worden genoteerd.

Toch blijft de wereld van opbergsystemen een moeilijke als gevolg van de ontwikkelingen met digitalisering en ook zijn de handelskanalen waaraan Jalema levert voortdurend in beweging en stellen zij steeds hogere eisen.

Nu Jalema in een rustiger vaarwater is gekomen, heeft Westendorff besloten om samen met de directie medeverantwoordelijkheid te nemen voor het doorvoeren van de noodzakelijke stappen naar de toekomst. Zijn aandachtsgebied zal voornamelijk gaan liggen op productontwikkeling van de traditionele producten, een tak van sport waarmee hij als oprichter van de Innofabriek de nodige ervaring heeft kunnen opdoen. Daarnaast gaat hij aan de slag om met behulp van zijn netwerk in de branche nieuwe vormen van samenwerking te zoeken in binnen- en buitenland.

Commentaar Westendorff:
“Ik ben blij mee te mogen gaan werken aan het verder doorvoeren van de noodzakelijke veranderingen binnen onze organisatie. Prachtig dat ik dit kan doen in samenwerking met Léon Lalieu en John Tostrams, twee mensen die Jalema door een moeilijke fase hebben geleid en een mooie toekomstige basis hebben weten te leggen voor Jalema en I-FourC. Samen met hen en de mensen van onze beide mooie bedrijven wil ik werken aan een Jalema en I-FourC dat zich kenmerkt door productinnovatie, slagvaardigheid en een sterk internationaal georiënteerd beleid.”

Jalema
Jalema BV, een in 1947 opgericht familiebedrijf, is toonaangevend in Europa op het gebied van fysiek informatiemanagement. Tijd- en ruimtewinst bij het opbergen en terugvinden van informatie ligt ten grondslag aan de bedrijfsactiviteiten. Jalema ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve archiefproducten, -diensten en ‐systemen die voldoen aan de eisen die de overheid stelt aan duurzaam inkopen. Naast een effectief en kostenbesparend gamma mappen, kasten, rekken en accessoires voor in- en externe fysieke archivering, beheert Jalema ook archieven van derden, die voor de klant digitaal toegankelijk zijn. Tevens levert Jalema producten op het gebied van opbergen, archiveren en presenteren via de retail.

I-FourC
I-FourC Technologies BV, zusterbedrijf van Jalema, komt rechtstreeks voort uit de wereld van papier en kent die wereld van binnenuit. Dat houdt in dat de digitale oplossingen gebaseerd zijn op de papieren werkwijze en ze net zo vertrouwd voelen als papier. Het concept is zo opgebouwd, dat papieren documenten naadloos geïntegreerd worden in digitale werkprocessen van complexe organisaties. Dit wordt gerealiseerd door de juiste combinatie van scanservices, extern archiefbeheer en innovatieve software-oplossingen om digitaal te werken. I­FourC gelooft vanaf dag één van haar bestaan onvoorwaardelijk in papierloze werkomgevingen. Expertise, zorgvuldigheid en veiligheid staan hierbij te allen tijde centraal.

Tummers advertentie