Sloop van Offenbeekse kerktoren lijkt definitief

Featured Offenbeek

Offenbeek – Het lijkt er op dat de sloop van de markante kerktoren in Offenbeek definitief door gaat. Volgens het kerkbestuur heeft er zich nog niemand gemeld die de toren wil overnemen. Binnenkort organiseert het kerkbestuur en de gemeente Beesel een laatste informatieavond dat over de sloop-aanpak van de toren gaat.

De toren kampt al jaren met betonrot en verschillende technische storingen. Het is voor het kerkbestuur niet meer rendabel voor de kosten op te komen om de toren functioneel te houden. Het zal voor de inwoners van Offenbeek een gemis worden in het straatbeeld.

Het is nog niet duidelijk hoe de toren gesloopt gaat worden. Waarschijnlijk wordt de toren laag voor laag gedemonteerd. Op nog geen 4 meter afstand van voet van de toren staat namelijk café-zaal De Paerssjtal, er zal dus voorzichtig te werk gegaan moeten worden.

Tummers advertentie