Nachtelijke brandweer uitruk voor stofwolk bij metaalfabriek

112 Regio Roermond

Roermond – De brandweer van Roermond is in de nacht van dinsdag op woensdag uitgerukt vanwege een brand in een machine op het industrieterrein, aldus dat dachten zij. De brandweer rukte onmiddellijk uit met twee blusvoertuigen en een hoogwerker. Toen de brandweer arriveerde bij de metaalfabriek die de melding had gemaakt, kon er geen brandhaard gevonden worden.

Na enig onderzoek bleek er geen rook te hangen, maar een stofwolk dat als rookwolk werd aangezien. De brandweer keerde vervolgens terug naar de kazerne, extra opgetrommelde brandweermensen konden ook rechtsomkeer maken. Ondanks het loos alarm, liet de Roermondse brandweer wel zien hoe snel zij op het industriegebied Roerstreek kunnen zijn.

Tummers advertentie