Brandstof met de dag goedkoper

Gem. Beesel Overige Regio Peel en Maas

Tanken aan de pomp is al een feestje met de huidige benzineprijs, maar een liter benzine wordt komende maanden mogelijk nóg goedkoper. Er kan zomaar 20 cent extra van de prijs af gaan, zegt consumentencollectief UnitedConsumers.

Op dit moment kost een liter Euro95 zo’n 1,52 euro aan de pomp; bij sommige tankstations zelfs niet meer dan 1,30 euro.

Dat komt omdat de prijs voor een vat ruwe olie al wekenlang hard zakt. Op dit moment kost een vat Brent-olie ongeveer 28 dollar en als deze prijs nog verder zakt – wat volgens sommige experts best eens zou kunnen – dan daalt ook de adviesprijs.

Als een vat op een gegeven moment nog maar 20 dollar kost, dan betalen we omgerekend 1,43 euro voor onze benzine aan de pomp, zegt UnitedConsumers. Bij een olieprijs van 10 dollar zijn we waarschijnlijk nog maar 1,32 euro per liter kwijt. Voor goedkope tankstations, waar weinig tot geen marge gerekend wordt, betekent dit dat de literprijs in theorie richting de 1,10 euro kan gaan.

Tummers advertentie