De Olympia’s Tour van 2016 krijgt steeds meer vorm

Featured Gem. Beesel Sport

Zutphen – De 64e Olympia’s Tour krijgt dit jaar een Limburgs finaleweekeinde. Nadat op zaterdag 1 oktober 2016 de internationale beloftentop neerstrijkt in Reuver, wacht de renners op de afsluitende zondag 2 oktober een loodzware etappe door het Limburgse heuvelland met start in Margraten en finish in Noorbeek.

Dankzij het akkoord met de genoemde gemeenten krijgt de organisatie van de oudste etappekoers van Nederland de zo vurig gewenste zware slotetappe in Zuid-Limburg, waarmee de strijd om de eindzege tot het laatst open blijft. Burgemeester Dieudonné Akkermans: “Ik ben er trots op dat de wielerklassieker Olympia’s Tour in 2016 te gast is op het balkon van Nederland, in de Bloesem van het Zuiden, Eijsden-Margraten!”. In de afsluitende etappe in de gemeente Eijsden-Margraten krijgen de renners in 150 kilometer maar liefst 28 Limburgse hellingen voorgeschoteld.

Olympia’s Tour gaat vanaf 2016 als internationale beloftenwedstrijd door het leven en wordt in een andere periode van het jaar verreden. Niet meer in mei, maar van 27 september tot en met 2 oktober. De organisatie wil met de focus op renners van -23 jaar terug te keren naar de kernwaarde van de oudste rittenkoers van Nederland.

Tummers advertentie