Roermond & Swalmen staken optocht, Venlo verzet start

Gem. Beesel Regio Roermond Regio Venlo

Reuver – De optocht in Roermond en in Swalmen zijn geannuleerd, de optocht in Venlo start 2 uur later. Maandag verwachten meteorologen slecht, en gevaarlijk weer. Aan de kust harde windstoten, landinwaarts (Limburg) eveneens flinke windstoten. Het KNMI geeft voor maandag ‘code geel‘ af, een waarschuwing voor zware windstoten.

De Veiligheidsregio van onze Brabantse buren adviseert om windgevoelig wagens vanaf windkracht zes uit optochten te weren. Vanaf windkracht vijf zou dit moeten worden overwogen. “Het grootste risico van het laten rijden van de hoge praalwagens als het hard waait is dat windgevoelige wagens met draaiende en losse elementen kunnen omvallen”, aldus de Veiligheidsregio.

De optocht in Reuver wordt mogelijk verzet naar dinsdag als maandag het ’te gevaarlijk’ zou zijn. Morgenvroeg rond 9:00 komt de gemeente en Veiligheidsregio met een advies of de optocht door mag gaan of niet. Mocht de optocht op dinsdag plaatsvinden, zal de start in Reuver zijn vanwege de Boerebroelof die na de optocht zal plaatsvinden in Offenbeek. De Bacchus receptie die maandag na de optocht zou zijn op het plein, wordt bij slecht weer verplaats naar binnen bij Ronckenstein.

Tummers advertentie