Maandag = oefendag voor brandweer Beesel-Reuver

112 Beesel Featured

Beesel – De brandweer van Beesel-Reuver verveelt zich nooit op een maandag. Maandag is namelijk oefen-dag. Afgelopen maandag werd er voor de vrijwilligers een lastig scenario gespeeld op het terrein van Loonbedrijf Reinders van Rijswick in Beesel.

Scenario:
In de loods was bij werkzaamheden brand uitgebroken, een persoon raakte bedwelmd door de rook en kon niet op tijd naar buiten komen. Een brandweer auto die in de buurt was hoorde de melding en kwam het terrein op rijden, een medewerker rende naar buiten en kwam onder de auto terecht en overleed ter plaatse. Terwijl de brand binnen meester werd, het slachtoffer binnen naar buiten werd gebracht, raakte iemand bekneld met z’n arm in een landbouw machine. Na enig overleg en uitzoeken kon ook dat slachtoffer tijdig gered worden en overgedragen aan de verpleegkundige van de ambulance.

De oefening werd bijgestaan door verschillende waarnemers, die op kritische punten de spuitgasten beoordeelde. Eventuele leermomenten werden achteraf besproken op de kazerne. De brandweer oefent iedere maandag, dat kan zijn theorie op de kazerne, of eventueel praktijk ergens in de gemeente. Omdat elke uitruk uniek is, probeert men de meest complexe scenario’s te oefenen, zodat elke uitdaging geen verassing is.

10325410_923856027722385_72018002460672684_n

Foto: David Dunnaway

Foto’s: David Dunnaway

Tummers advertentie