Paard op de vlucht na ongeval op A2

112 Regio Roermond

Echt/Susteren – Een paard is er maandagavond vandoor gegaan na een ongeval tussen twee personenauto’s waarvan een met een paardentrailer. De paardentrailer kwam na de aanrijding op z’n zij in de berm tot stilstand waarna het paard de geluidswal over vluchtte, en op een zandpad weer gevangen kon worden. De andere personenauto kwam onderste boven op het wegdek te liggen en raakte lichtgewond.

De A2 richting Maastricht was vanwege de hulpverlening enige tijd afgesloten. Op de lus vanaf de A73 richting de A2 gebeurde een kop-staart aanrijding in de file met drie personenauto’s. zover bekend raakte niemand noemenswaardig gewond.

Ook het paard kwam er goed vanaf, een dierenarts kwam ter plaatse om te onderzoeken of er verwondingen zijn. Na onderzoek bleek dat het dier er geen blijvend letsel aan overgehouden heeft, wel was het erg van slag en kreeg een kalmerend middeltje waarna hij in een vervangende trailer vervoerd is naar een stal vlak bij. De eigenaren kunnen het dier morgen ophalen als zij zelf vervangend vervoer hebben geregeld. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk, de politie heeft de zaak in onderzoek.

Tummers advertentie