Pech VV Bieslo tegen Helden

Beesel Featured Sport

Beesel – Vierdeklasser Bieslo (4E) heeft afgelopen zondag een wel heel ongelukkige 1-2 thuisnederlaag geleden tegen Helden.

Terwijl iedereen zich met een gelijkspel had verzoend, gaf invaller Edwin Heuvelmans van Helden in de slotminuten nog een hoge voorzet in de richting van het Beeselse doel. Tot verbijstering van de thuisclub dwarrelde het leer pardoes achter de tevergeefs graaiende sluitpost Daan Reijnders van Bieslo: 1-2. „Een lucky shot”, gaf een van de leiders van Helden na afloop ruiterlijk toe. „Maar die tellen ook.” Zo bleef Bieslo met een fikse kater achter. De thuisclub had de nederlaag eigenlijk ook een beetje aan zichzelf te wijten. Bieslo was voor de pauze heer en meester. Met wat geluk hadden de Beeselnaren op een 3-0 voorsprong kunnen staan, maar de bal wilde er niet in. Goaltjesdief Jasper van de Boel raakte twee keer de lat, terwijl Sil Gubbels de paal trof.

Juist op het moment dat elke toeschouwer de 1-0 van Bieslo verwachtte, sloeg Helden met wat fortuin toe. Na een scrimmage op de rand van de zestien gaf arbiter Van de Rieth een vrije schop
aan Helden. De gasten waren in eerste instantie boos op de leidsman omdat ze een – overigens onterechte – strafschop hadden verwacht. Hoe dan ook, Tom Peeters van Helden nam de vrije trap. Via de Beesels been verdween de bal bij de tweede paal in het doel: 0-1.

De tweede helft begon met een belegering van het doel van Helden. Die dadendrang leverde vrijwel meteen succes op. Van de Boel werd in het strafschopgebied gevloerd. Scheidsrechter Van de Rieth wees direct naar de stip, waarna dezelfde Van de Boel vanaf elf meter het vonnis voltrok: 1-1. Na die meevaller maakte Bieslo de fout niet door te drukken. De formatie van trainer Har Bessems zakte te ver terug, waardoor de gevaarlijke spitsen van Helden steeds meer ruimte kregen.

Sluitpost Reijnders van Bieslo was echter op dreef. In z’n eentje behoedde hij zijn team lange tijd voor een achterstand. De counters van Bieslo leverden niets op, zodat het duel op een terechte puntendeling leek uit de draaien. Heuvelmans van Helden dacht daar anders over. Zijn ‘voorzet’ verdween pardoes tegen de touwen: 1-2. En daar bleef het bij. Geluk voor Helden, pech voor Bieslo. Het bewees dat voetbaluitslagen heel onrechtvaardig kunnen zijn.

Sil Gubbels (links) van Bieslo in duel met aanvoerder Jeroen Thijssen van Helden. Foto: Rob Hendriks
Sil Gubbels (links) van Bieslo in duel met aanvoerder Jeroen Thijssen van Helden. Foto: Rob Hendriks

Kerngegevens:
BIESLO – HELDEN 1-2
35. Tom Peeters 0-1, 47. Jasper van de Boel 1-1 (strafschop), 86. Edwin Heuvelmans 1-2. Scheidsrechter: Van de Rieth (Haelen). Toeschouwers: 150.

Tummers advertentie