Mishandeling Belfeld aanleiding na drugsdeal

112 Featured Regio Venlo

Belfeld – Uit voorlopig onderzoek blijkt dat de aanleiding voor de ruzie heeft te maken met de handel in verdovende middelen. De aangehouden verdachten worden niet voorgeleid, maar vandaag in vrijheid gesteld.

Naar aanleiding van een ruzie tussen vier personen zondagavond is de politie gestart met een onderzoek. Twee van de verdachten hebben zondagavond vermoedelijk drugs gekocht van het slachtoffer. Toen zij hun koopwaar nader bekeken bleek het echter geen drugs te zijn, maar kaarsvet. Daarop zijn zij verhaal gaan halen bij de verkoper, waarna deze een mes trok. In het conflict dat volgde is een van de verdachte in de hand gestoken met een mes door het slachtoffer. Het slachtoffer zelf is door een van de verdachten met een houten lat geslagen.

Melding
Rond 19.30 uur kreeg de politie vervolgens melding van de ruzie tussen enkele personen bij de rotonde in Belfeld. Het slachtoffer was onwel en niet meer aanspreekbaar, waardoor het voor te hulp geschoten omstanders en agenten leek alsof hij ernstig gewond was. Uit voorzorg werd het slachtoffer daarop met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en is er de medische ondersteuning van een traumahelikopter ingeroepen. Korte tijd later werden er door agenten in Blerick de vier verdachten in een auto aangehouden.
Later op de avond bleek dat slachtoffer weliswaar gewond is geraakt bij de ruzie, maar dus niet in kritieke medische toestand verkeerde. Hij heeft diezelfde avond het ziekenhuis weer verlaten.

Onderzoek
De rotonde aan de Rijksweg is zondagavond enig tijd afgesloten in verband met het technisch onderzoek door de Forensische Opsporing. Ook zijn de aangehouden verdachten gehoord over de zaak en is er gesproken met getuigen. De verdachten worden weer in vrijheid gesteld. De politie heeft de zaak nog in onderzoek, er zal dossier worden opgemaakt en dan worden overgedragen aan het Openbaar Ministerie ter beoordeling.

Tummers advertentie