Venlo verlengt proef openstelling horeca

Regio Venlo

Venlo – Als het aan burgemeester Antoin Scholten ligt mogen de kroegen over een half jaar zo lang open blijven als ze zelf willen. Dan moet wel de proefperiode met ruimere sluitingstijden ook het komende half jaar goed verlopen.

‘Als dat zo is gaan we gewoon geen sluitingsuren meer voorschrijven. Het is dan helemaal aan de ondernemer zelf om te bepalen wanneer hij zijn zaak sluit. Dan mag je dus 24 uur per dag en zeven dagen per week open zijn’, laat Scholten aan Omroep Venlo weten.

De voorzitter van Horeca Nederland afdeling Venlo, Louis Klaassens, ziet dat voorstel niet zitten. ‘Het probleem is dat we in een krimpende gemeente zitten met een krimpend aantal mensen dat uitgaat. Als dit doorgaat dan gaan we de tijd dat mensen uit mogen gaan oprekken. Dan krijg je per uur minder mensen en dus ook minder omzet.’ Daarnaast vreest Klaassens dat jongeren nog later de stad ingaan en nog langer thuis of bij vrienden blijven om in te drinken.

Donderdag werd bekend dat de proef met de sluitingsperiode voor de horeca in de gemeente met een half jaar wordt verlengd.┬áScholten: ‘Ik ben zeer tevreden over hoe het afgelopen half jaar gegaan is. Er zijn weinig problemen geweest met de openbare orde, maar we zijn ook heel nieuwsgierig naar de periode met de terrassen buiten. We kijken ook echt naar de leefbaarheid van de binnenstad en wat het effect is voor de bewoners van de binnenstad.’

Tummers advertentie