Opnieuw pech voor sterk VV Bieslo

Beesel Featured Regio Roermond Sport

Swalmen – Het zit Bieslo (4E) vooralsnog niet mee. Na de onverdiende 1-2 thuisnederlaag tegen Helden, een week geleden, verloor de formatie van trainer Har Bessems afgelopen zondag knullig met dezelfde cijfers (2-1) bij buurman Swalmen.

Terwijl de spelers van Bieslo teleurgesteld hun kleedlokaal opzochten, glimlachte leider Stefan Perriens van Swalmen van oor tot oor. „Heel gelukkig gewonnen. Maar ik ben blij met de drie punten.” Perriens had gelijk. Net als tegen Helden speelde Bieslo bij Swalmen een puike wedstrijd. Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Slaats bestookten de Beeselnaren het doel van Swalmen. Het team van oefenmeester Bessems combineerde naar hartenlust, en gaf de thuisclub amper kans om op adem te komen. Juist op het moment dat iedereen de openingstreffer van Bieslo verwachtte, haalde Swalmen uit de eerste de beste mogelijkheid wel rendement. Ruud Timmermans kapte zich handig vrij en schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied onberispelijk raak: 1-0.

Het sierde Bieslo dat het na die tegenvaller de aanval bleef zoeken. Die dadendrang leverde na een klein half uur ook de dikverdiende gelijkmaker op. Wouter Crins pikte een voorzet van routinier Jasper van de Boel op, en maakte vrij voor sluitpost Youri Schuman van Swalmen geen fout: 1-1. Tot de pauze golfde het spel op neer, met Bieslo als meest dominante ploeg. Treffers bleven echter uit, zodat Swalmen het rustsignaal zonder verdere kleerscheuren haalde.

De tweede helft bood hetzelfde spelbeeld. Bieslo drukte, terwijl Swalmen op een counter loerde. De Beeselnaren maakten het zichzelf moeilijk door de mooiste kansen niet te verzilveren. Met name Crins had zijn vizier niet op scherp staan. Swalmen doorstond die hachelijke momenten met verve, maar was een stuk slagvaardiger. Dat bleek in de 58ste minuut toen de thuisclub een felle uitval in huis had. Stan Cox nam over en deponeerde de bal onhoudbaar in het Beeselse doel: 2-1. Met die treffer stond de derby opnieuw op zijn kop.

Wat Bieslo in de slotfase ook probeerde, het lukte niet. Oefenmeester Bessems versterkte zijn voorhoede, en ging va banque spelen. Swalmen kwam er amper aan te pas. De thuisploeg kroop door het oog van de naald toen Ron Sillen (ex-Swalmen), Sil Gubbels en Tico Janssen van Bieslo rakelings naast mikten. Heel even leek Bieslo aan de gelijkmaker te ruiken. Sjors Lenssen werd in het strafschopgebied neergelegd. Tot woede van heel Bieslo zag scheidsrechter Slaats er niets in. En zo bleef het 2-1. Een zure, onterechte nederlaag voor het hardwerkende Bieslo, dat zichzelf – en niet voor het eerst dit seizoen – tekort deed.

In dezelfde klasse ging het duel tussen Reuver (4E) en Koningslust niet door. Hevige regenval had de velden op sportpark Dijckerhof in Reuver onbespeelbaar gemaakt. Komende zondag staat in Reuver de derby tussen Reuver en Belfeldia op het programma. Beide ploegen bivakkeren in de onderste regionen en kunnen de punten goed gebruiken in de strijd tegen degradatie.

Kerngegevens:
SWALMEN – BIESLO 2-1
12. Ruud Timmermans 1-0, 27. Wouter Crins 1-1, 58. Stan Cox 2-1. Scheidsrechter: Slaats (Broekhuizenvorst). Toeschouwers: 175.

Tummers advertentie