Hennepkwekerij in voormalig treinstation NS

112 Regio Roermond

Swalmen – In het voormalig stationsgebouw aan de Stationsstraat is dinsdagmorgen een hennepkwekerij met ongeveer 1.300 planten aangetroffen. Een persoon is aangehouden.

Anonieme meldingen brachten agenten op het spoor van de hennepkwekerij. Bij binnentreden van het pand bleek dat er een gevaarlijke situatie was in verband met het illegaal aftappen van elektriciteit. Medewerkers van Enexis hebben de stroom afgesloten, waarna er een veilige werksituatie was om de hennepplanten en apparatuur te ruimen. Een 43-jarige man uit Arnhem die in het pand aanwezig was is door agenten aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Getuigenoproep
De politie komt graag in contact met getuigen die meer informatie kunnen geven over de hennepkwekerij. Daarnaast wil zij ook een beroep doen aan de omwonenden of zij in de afgelopen tijd verdachte zaken of voertuigen hebben gezien bij het pand. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900 – 88 44, of indien gewenst anoniem via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Tummers advertentie

Geef een antwoord