Aanhoudingen bij inval drugslab Kessel-Eik

Featured Regio Peel en Maas

Kessel-Eik – De politie heeft donderdagmiddag drie mannen aangehouden die aanwezig waren in een amfetamine lab in een loods aan de Sterrenbosweg in Kessel-Eik. In het lab werd 40 liter amfetamine en 1000 liter afval aangetroffen. Het lab wordt vrijdagmiddag ontmanteld. Er is geen gevaar voor de omwonenden.

Naar aanleiding van een onderzoek heeft de politie donderdagmiddag een onderzoek ingesteld in een loods. Hierbij werd een professioneel drugslab en apparatuur aangetroffen. In het lab werd amfetamine geproduceerd. Een specialistisch team dat zich bezighoudt met de ontmanteling van drugslabs is vervolgens gestart met het onderzoek.

Drie aanhoudingen
In het lab waren bij de komst van de politie drie mannen aanwezig. Het drietal is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De verdachten zijn 37 en 38 jaar oud en ze komen uit Venlo (37-jarige), Rotterdam (38-jarige) en Roermond (38-jarige). Het drietal is aangehouden op verdenking van het vervaardigen van synthetische drugs.

Afval en ontmanteling
Het lab was bij de komst van de politie in gebruik. Er werd 40 liter amfetamine aangetroffen en ongeveer 1000 liter afval. Experts van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) zijn in Kessel-Eik bezig met de ontmanteling. Het onderzoek wordt voortgezet.

Tummers advertentie

Geef een antwoord