Blunder arbiter kost VV Bieslo punt

Beesel Featured Sport

Beesel – Een blunder van scheidsrechter Slavenburg heeft Bieslo afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen TSC’04 een punt gekost: 2-3 verlies.

De arbiter gaf na de pauze bij een 1-2 stand geen strafschop aan Bieslo nadat verdediger Ken Turkenburg van TSC’04 de doorgebroken Tico Janssen van Bieslo binnen de zestien zowat onder de grasmat had geschoffeld. Terwijl iedereen een pingel voor de thuisploeg verwachtte, liet Slavenburg tot woede van Bieslo gewoon doorspelen. Trainer Har Bessems van Bieslo was na afloop des duivels op Slavenburg, maar hield het netjes. „Het was gewoon een cruciale fout, een flater. Ik vraag me nog steeds af waarom we geen penalty kregen. Meer kan ik er niet over zeggen. We moeten er maar van uit gaan dat die scheids naar eer en geweten handelt. Maar het doet pijn, het is echt zuur. We hadden vandaag zeker een punt verdiend.”

Aan de andere kant gaf assistent-trainer Huib Zegveld van TSC’0 ruiterlijk toe dat zijn ploeg zwijnde. „Het was een loepzuivere penalty.”

Bieslo en TSC’04 schotelden de ruim honderd toeschouwers in sportpark De Solberg een leuke en bij vlagen pittig duel voor. De gasten hadden de laatste vier duels verloren en zochten onder leiding van de nieuwe oefenmeester Patrick Faassen nadrukkelijk naar eerherstel. Na wat kansen over en weer was het Bieslo dat de score opende. Goaltjesdief Jasper van de Boel pikte een voorzet van links op, en kopte via de handen van doelman Vincent Turkenburg raak: 1-0.

Vervolgens namen de bezoekers het initiatief over. TSC’04 liet zien dat het over technisch begaafde voetballers beschikt. Het verbaasde dan ook niemand dat het 1-1 werd. Moreno Timp mocht een pingel nemen na een overtreding van Jules Boom van Bieslo. De Tegelnaren drukten door en kwamen via Toby Colbers ook op 1-2. De aanvaller kreeg op de linkerflank een zee van ruimte en schoof de bal beheerst onder sluitpost Daan Reijnders door. Bieslo daarentegen vond voor de pauze geen antwoord meer op het flegmatieke aanvalsspel van TSC’04.

Dat veranderde na de hervatting. TSC’04 leunde achterover en liet de Beeselnaren komen. Nadat de warrig fluitende Slavenburg de thuisploeg een
pingel door de neus had geboord, werd het alsnog gelijk. Noud Schoolmeesters scoorde van dichtbij de 2-2. Bij dat doelpunt maakte de defensie van TSC’04 geen beste indruk. Zowel Bieslo als TSC’04 kreeg in het verdere bedrijf mogelijkheden op de winst. Uiteindelijk trokken de gasten via een diagonaal schot van Ferdi Janssen aan het langste eind: 2-3. Routinier Sil Gubbels had Bieslo op slag van tijd nog aan een punt kunnen helpen, ware het niet dat keeper Turkenburg zijn kopbal met een fabuleuze reflex over de lat tikte.

Zo bleef Bieslo met een fikse kater achter. Oefenmeester Bessems, realistisch: „Weer mooi gezongen, maar weer geen prijs. Over instelling en vechtlust heb ik niets te klagen. Vroeg of laat komen onze kwaliteiten bovendrijven. Dat kan bijna niet anders.”

Scheids Slavenburg reageerde kort op dat cruciale moment van de wedstrijd: „Ik vond het geen strafschop, beide spelers gingen naar de bal. Er werd geen overtreding gemaakt. Voor mij een duidelijk geval van door laten spelen.”

Het moment van de wedstrijd. Ken Turkenburg (nummer 4) van TSC'04 vloert Tico Janssen van Bieslo binnen de zestien. De arbiter geeft echter geen strafschop. Foto: Rob Hendriks.
Het moment van de wedstrijd. Ken Turkenburg (nummer 4) van TSC’04 vloert Tico Janssen van Bieslo binnen de zestien. De arbiter geeft echter geen strafschop. Foto: Rob Hendriks.

Kerngegevens:
BIESLO – TSC’04 2-3
10. Jasper van de Boel 1-0, 25. Moreno Timp 1-1 (strafschop), 30. Toby Colbers 1-2, 55. Noud Schoolmeesters 2-2, 72. Ferdi Janssen 2-3. Scheidsrechter: Slavenburg (Lomm). Toeschouwers: 125. Gele kaart: Jules Boom, Thijs Driessen (beiden Bieslo), Stefan Turkenburg,
Sander Eijssen (beiden TSC’04).

Tummers advertentie

Geef een antwoord