Veel vraag naar tickets Draaksteken

Beesel Events

Beesel – Meer dan 4.000 tickets voor de voorstellingen van het cultureel immaterieel erfgoed het Draaksteken zijn reeds verkocht. Op 12-13-14-18-19 en 20 augustus aanstaande staat het Drakedörp weer helemaal in het teken van het zevenjaarlijkse openlucht schouwspel. De organisatie is blij verrast met deze enorme run op de tickets voor dit unieke theaterspel. Bijna een derde van de beschikbare entreebewijzen zijn inmiddels via de verkooppunten en de online verkoop op de website verkocht. De voorstelling van zaterdag 20 augustus is zelfs al bijna uitverkocht. Op 1 december vorig jaar startte de verkoop van tickets, die zelfs tot ver buiten de Limburgse grenzen worden gekocht in
o.a. Engeland, Australië en Duitsland. De strijd tussen het goede en kwade onder regie van de Maastrichtse Jolanda Jonkers valt in de smaak bij het publiek.

 

Uitvoeringen
In tegenstelling tot voorgaande edities, zijn er geen matineevoorstellingen meer dit jaar, maar enkel avondvoorstellingen. De feestelijke première vindt plaats op vrijdag 12 augustus. Verder zijn er avondvoorstellingen op zaterdag 13 augustus, zondag 14 augustus, donderdag 18 augustus, vrijdag 19 augustus en zaterdag 20 augustus. Na afloop van elke voorstelling is het volgens goede traditie feest in het centrum van Beesel voor bezoekers, spelers en medewerkers. Behalve de theatervoorstellingen zelf, worden er nog diverse andere activiteiten georganiseerd rondom het Draaksteken. Zondag 6 augustus is een openlucht nacht mis in het Draakstekentheater. In tegenstelling tot de vorige edities, wordt de grote historische optocht in 2016 gecombineerd met de traditionele zegetocht op zondag 21 augustus. Daarna vindt een groot slotfeest plaats voor alle bezoekers, medewerkers achter de schermen en natuurlijk alle spelers.
Open dag
Tweede Paasdag, maandag 28 maart aanstaande is de traditionele open dag in het Drakedörp Beesel. De organisatie rekent op grote belangstelling van het publiek. Een bont Middeleeuws theatergezelschap met o.a. Sint Joris, ruiters en het leger trekt door de straten tussen 11.00 en 16.00 uur. Het publiek kan een kijkje nemen achter de schermen bij de diverse commissies en er enkele demonstraties waaraan kan worden deelgenomen, zoals bijvoorbeeld handboogschieten. Voor de kinderen is er een heuse Drakenspeurtocht, waarmee een leuke prijs kan worden gewonnen.

Tickets
Belangstellenden kunnen die dag tickets kopen voor een van de voorstellingen in augustus. Daarnaast zijn deze ook verkrijgbaar via enkele voorverkoopadressen in de regio zoals de VVV-kantoren. Voor meer informatie over het Draaksteken, de open dag en het online kopen van een entreebewijs kan men terecht op www.draaksteken.nl

Tummers advertentie

Geef een antwoord