Gemeente sluit voor het eerst woning na henneplantage dit jaar

Featured Gem. Beesel Nieuws

Offenbeek РDe gemeente Beesel heeft vandaag een woning gesloten waarin aantal weken geleden een hennepplantage werd aangetroffen. Niemand mag de woning in gedurende 3 maanden. Wanneer de politie een hennepkwekerij in uw koop- of huurwoning aantreft, krijgt u niet alleen met de politie en justitie te maken. Ook het energiebedrijf, de Belastingdienst, de eventuele verhuurder en uw uitkeringsinstantie word en op de hoogte gesteld. Daarnaast krijgt u te maken met de gemeente. De burgemeester mag uw woning namelijk sluiten.

Vandaag heeft de burgemeester ook daadwerkelijk een woning gesloten. Het betrof de eerste sluiting van een woning voor het jaar 2016. Volgens de gemeente zullen er de komende maanden nog meerdere woningsluitingen volgen. Op de woning wordt een plakkaat aangebracht (zie foto). Na sluiting van het pand, is het ook daadwerkelijk verboden het pand en de bijbehorende erven te betreden. Overtreding hiervan wordt bestraft.

Foto: Gemeente Beesel
Foto: Gemeente Beesel
Tummers advertentie