Film over eeuwenoude legende eindelijk in de biosscoop

Events Featured Gem. Beesel

Reuver – De eerste film van vereniging PUUR Theater over de eeuwen oude legende ‘Schinderhannes’ is dinsdag onder vele belangstelling in première gegaan in de Luxor bioscoop in Reuver. Een eigen geschreven script van de stichting dat is gebaseerd op het verhaal van roversbende in de regio rond de jaren 1800. In de zomer van 2015 werd bekend gemaakt dat de stichting de film ging opnemen, de eerste draaidagen waren in oktober al gepland, nu amper een half jaar later is de film op het doek te zien.
De film laat niet het hele leven van Schinderhannes zien, In ‘de legende van Schinderhannes’ gaat Lucas Joosten, een middelbare scholier, samen met zijn zusje Kim en twee vrienden op zoek naar een bel. Dit lijkt de enige manier om zijn doodzieke opa te redden. Echter, bevindt die bel zich in het verleden zodra zij opzoek gaan naar aanwijzingen… Hoe gaan onze vrienden de tijdsbarrière verbreken en lukt het hen om Schinderhannes en de vuurrovers te verslaan en de bel te pakken te krijgen? Zijn ze op tijd om opa’s leven te redden?

IMG_0797De première werd druk bezocht, en werd onder luid applaus afgesloten. PUUR Theater Reuver heeft sinds haar oprichting in september 2015 al vele voetstappen in de Reuverse samenleving gezet, maar het officiële startschot geeft deze dynamische vereniging pas echt met de shortfilm ‘De legende van Schinderhannes’ een voet in de samenleving. Of het bij deze ene film blijft voor PUUR Theater is niet geheel duidelijk, er zijn nog vele legende’s die niet op het witte doek zijn verschenen, ‘wordt mogelijk vervolgd’. 

Momenteel zijn er nog enkele kaarten beschikbaar, op 6, 11 & 12 april zijn de draaidagen. Mogelijk dat de film ook nog op DvD komt.

IMG_0720
Foto’s: Paul Cremers – Appart Media

Schinderhanes was rond de jaren 1800 vooral verantwoordelijk voor diefstallen, afpersingen en roofovervallen. Hij opereerde bijna altijd samen met anderen, doorgaans in een klein groepje van drie tot zeven mensen. Die groepjes waren actief in het Rijngebied in Duitsland, tot aan het zuiden van Limburg. Bekend is dat hij met z’n 93 andere criminelen heeft samengewerkt Op 24 jarige leeftijd werd hij geëxecuteerd. Schinderhannes had al tijdens zijn korte leven de reputatie van een soort Robin Hood, die stal van de rijken en het geld uitdeelde onder de armen. Hoewel hij zeker wel eens wat gestolen waar weggaf, is er geen enkel bewijs voor dergelijke uitdelingen. Zijn slachtoffers waren inderdaad vooral molenaars en joodse kooplui, maar die koos hij uit omdat ze geld hadden, niet omdat hij dat geld wilde uitdelen aan de armen.

Tummers advertentie

Geef een antwoord