Referendum: Opkomst gem. Beesel 29,5%

Featured Gem. Beesel

Reuver – Sinds half acht zijn de stemlokalen in de gemeente Beesel open voor het raadgevend referendum betreft het associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne. In de middag werd een opkomst percentage geregistreerd van 14,8%. Landelijk moet er een gemiddeld opkomstpercentage zijn van 30% om het referendum rechtsgeldig te maken. Overigens is het resultaat raadgevend, en kan het kabinet naast zich neerleggen. In de gemeente Beesel werd er een opkomstpercentage gehaald van 29,5%. In totaal stemde daarvan 68,3% tegen het akkoord, 30% voor en 0,8% blanco.

Landelijk worden de stemmen nog geteld, opkomstpercentage is boven de 30%, een meerderheid is tegen het akkoord, zo’n 61%. Loop van komende ochtend moeten alle stemmen geteld zijn en is duidelijk wat de definitieve cijfers zijn.

In de overeenkomst heeft de EU en haar lidstaten afspraken gemaakt met Oekraïne over politieke en economische samenwerking en vooral over handel. De Eerste en Tweede Kamer zijn al met deze wet akkoord gegaan. Bij het referendum kunt u laten weten of u het daarmee eens bent of niet. Op het stembiljet staat de volgende vraag: bent u voor of tegen de wet tot goedkeuring van de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne?

IMG_3312

Tummers advertentie