Politie pakt dronken vrachtautochauffeur dankzij getuige

112 Regio Peel en Maas

Kessel – De politie heeft donderdag avond in Kessel een vrachtwagenchauffeur van de weg gehaald met een “klein” beetje teveel alcohol op. Nadat een zeer oplettende getuige melding had gemaakt bij de meldkamer van de politie kon de man aan een alcoholcontrole worden onderworpen. Op straat blies de man een “F”. Voor ons een indicatie dat er, vermoedelijke veel te veel, alcohol gedronken is door de vrachtwagenchauffeur.

Eenmaal aangekomen aan het bureau werd van de bestuurder een ademanalyse afgenomen. De uitslag sprak voor zich: 1605 ug/l. Voor een beginnend bestuurder is vanaf 88 ug/l strafbaar gesteld en voor een ervaren bestuurder 220 ug/l. Deze ervaren bestuurder had dus ruim 7 keer teveel alcohol gedronken dan de wettelijk vastgestelde grens. Omdat deze man dusdanig veel alcohol had gedronken werd een forensisch arts gewaarschuwd om de mate van vergiftiging vast te stellen. Normaal gesproken zou deze mate van alcoholgebruik ruim voldoende zijn voor een klinische opname.

Justitie heeft de man voorzien van een dagvaarding wat betekend dat hij zich binnenkort voor de rechter mag verantwoorden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hierover zal de officier van justitie een beslissing nemen.

Tummers advertentie