Brandweer Reuver wint wedstrijd in Uden

Featured Gem. Beesel

Uden – De Reuverse brandweer heeft zaterdag een wedstrijd gewonnen in de hoofdklasse. Ondanks een heel lastig scenario, wist het team de beste score te behalen.

Scenario
De melding betrof een industriebrand op het industrieterrein in Uden. Bij het ter plaatse komen was net een eerste eenheid ter plaatse welke ingezet was op een container brand buiten waarbij deze brand was doorgeslagen naar binnen. Deze beide branden had de eerste eenheid onder controle.

De taak van het team was het verder verkennen van het pand waarbij ze stuitte op een daadwerkelijk werkend XTC-labaratorium. Hier lagen 2 slachtoffers waarvan een persoon in een gevaarlijke vloeistof. De taak hierin lag duidelijk in het veilig redden van de slachtoffers waarbij het slachtoffer in de vloeistof gered diende te worden in chemicaliƫnpakken. Verder lag het zwaartepunt van de wedstrijd in de samenwerking en communicatie met de OVD (Officier van dienst), AGS (Adviseur Gevaarlijke Stoffen) en overige diensten zoals politie, ambulance, LFO en gemeentefunctionaris.

De Reuverse ploeg had bij deze wedstrijd de beste OVD, beste bevelvoerder en de beste nummer 3 en 4.

Door deze eerste plaats mogen zij door naar de gewestelijke wedstrijd hoofdklasse op zaterdag 18 juni in Someren.

Tummers advertentie