Onderzoek: Hoe fijn is het om te fietsen in Noord- en Midden-Limburg

Gem. Beesel Overige Regio Peel en Maas Regio Roermond

Venlo – In Noord- en Midden-Limburg liggen 1400 kilometer fietsroutes. De routes worden bewegwijzerd middels het zogenaamde fietsknooppuntensysteem; een ingenieus systeem dat maakt dat fietsers eindeloos routes kunnen samenstellen. Het routenetwerk wordt intensief gebruikt door inwoners van de regio maar ook door toeristen. Maar liefst 22% van de Nederlanders gaat tijdens een vakantie in Limburg van 2 dagen of langer een keer uit fietsen en daarmee is fietsen een van de belangrijkste tijdsbestedingen.

De kwaliteit van het routenetwerk wordt bewaakt door Routebureau Noord- en Midden-Limburg en om precies in kaart te brengen of het netwerk voldoet aan de wensen van de fietser, wordt door dit bureau onderzoek gedaan hiernaar.

In 2014 werd al eens een onderzoek uitgevoerd. Toen kreeg fietsen in Noord- en Midden-Limburg, via de fietsknooppunten, van 81% van de respondenten een rapportcijfer van 8 of hoger. De aandachtspunten waren toen het snoeien en maaien en de hoeveelheid rustpunten onderweg. Die punten zijn aangepakt en nu, 2 jaar later, wil Routebureau Noord- en Midden-Limburg opnieuw toetsen hoe men over het fietsroutenetwerk denkt.

De enquête is te vinden op de website van het Routebureau: www.routebureaulimburg.nl. Het invullen neemt 10 minuten in beslag en respondenten maken kans op een VVV cadeaubon van €100. Naar verwachting zijn eind juni de resultaten van de enquête beschikbaar. De resultaten moeten input geven voor het verder perfectioneren van het fietsknooppuntennetwerk.

Tummers advertentie

Geef een antwoord