Goede resultaten burgerpeiling gemeente Beesel

Featured Gem. Beesel

(Inzending) Beesel – De gemeente vroeg in een enquête inwoners naar hun mening over hun woon- en leefomgeving en over de inspanningen van de gemeente. De resultaten van deze burgerpeiling zijn bekend. Inwoners uit de gemeente Beesel zijn tevreden en positief! Met hun woonomgeving, met hun gezondheid, met hun gemeenschap en met de gemeente.
De inspanningen van de gemeente scoort een 7,3. Dit cijfers hebben we vergeleken met andere gemeenten in Nederland die recent een burgerpeiling hebben gedaan. We hebben daarmee een gedeelde eerste plaats gehaald. Een resultaat om trots op te zijn.

Fijne woon- en leefomgeving Inwoners geven de buurt waarin zij wonen gemiddeld een 8. Ze voelen zich er thuis en hebben prima buurtbewoners die voor elkaar klaar staan en waar ze vertrouwen in hebben. Ook voelen mensen zich in onze gemeenschap veilig. Daarnaast zijn inwoners zeer tevreden over alle voorzieningen. Zoals basisonderwijs, winkels, groen, zorgvoorzieningen, sportvoorzieningen en openbaar vervoer. Inwoners geven de eigen gezondheid een 7,5. Ze hebben voldoende contacten, zijn zelden eenzaam en kunnen terugvallen op vrienden, familie of de buurt.
Vertrouwen in gemeente Het vertrouwen in de gemeente is hoog. Samenwerking en betrokkenheid bij het dagelijks leven in de gemeenschap wordt goed gewaardeerd. Onze dienstverlening krijgt een 7,1. Zo zijn inwoners tevreden over de begrijpelijk informatie, de afhandelingstijd en de medewerkers van de gemeente.

Actieve en betrokken inwoners En wat zijn de Beeselse inwoners actief! De enquête laat zien dat 45% mantelzorg verleent, 39% vrijwilligerswerk doet en 61% wel eens de buren helpt. Ook geeft 52% aan open te staan om in de toekomst vrijwilligerswerk te doen.
Deze zomer zoeken we onze inwoners op Wat maakt inwoners blij in Beesel? Wij zijn op zoek naar de mooiste ervaringen van inwoners. En we willen graag hun dromen en wensen voor onze gemeenschap weten. Daarom zoeken we onze inwoners op deze zomer. Dat gaan we op verschillende manieren doen. Een tipje van de sluier: we hopen inwoners te ontmoeten bij wandelgesprekken, bij een rustpauze op een bankje, bij het koken of bij uw sport- of verenigingsactiviteiten.

Ook organiseren we een aantal leuke avonden in Reuver, Offenbeek en Beesel. Op onze website is hierover meer te vinden (onder het kopje Blij in Beesel). Tevens vindt u hier alle resultaten van de burgerpeiling.

Tummers advertentie