Wateroverlast valt mee in onze gemeente

112 Featured Gem. Beesel

Reuver – In Noord-Limburg, Oost-Brabant en delen van Duitsland is veel wateroverlast vanwege de hevige regenbuien die overtrekken. Uit Duitsland komen ook berichten van mensen die overleden zijn vanwege het noodweer dat hen overviel. Overlast in de gemeente Beesel blijft tot nu toe bespaart, zover bekend staat op sommige straten wel plassen water maar echte overlast blijft uit.

Bij een woning in het buitengebied aan de Keulseweg kwam het water wel omhoog uit verschillende afvoerputjes, in eerste instantie werd de brandweer gevraagd om hulp, uiteindelijk bleek dat niet nodig te zijn. De gemeente is actief om pompen in de buitengebieden te controleren, en indien nodig te resetten als er een storing is.

De brandweervrijwilligers zitten woensdagavond op de kazerne in plaats van thuis, zij kunnen bij een melding meteen aanrijden. Postcommandant Jos Geerlings laat weten dat als er bij buurgemeenten veel overlast is, de Reuverse brandweerlieden daar heen gestuurd worden om te helpen. Einde van de avond, toen de rust wedergekeerd was, konden de brandweerlieden weer naar huis. Later na werden zij weer opgeroepen om te assisteren bij wateroverlast in Belfeld.

Foto: David Dunnaway
Foto: David Dunnaway
Tummers advertentie