Opnieuw lange files A73 door afsluiting tunnels

Featured Nieuws Overige Regio Roermond

Roermond – De Roer- en Swalmen tunnel zijn vrijdagmiddag opnieuw uren lang dicht ¬†geweest door een technische storing, dit is al de 2e keer deze week. Even na drie uur gingen de slagbomen dicht, waarna de file’s in beide richtingen groeiden. Eerst deed volgens Rijkswaterstaat alleen de tunnelbediening het niet, later na zijn ook de camera’s uitgevallen. Monteurs wisten na uren het probleem te verhelpen, om 19:30 werden de tunnels weer vrijgegeven. Wat de oorzaak was, is niet bekend gemaakt.

De politie begeleide automobilisten¬†die al dik 3 uur in de file staan via de vluchtstrook naar de omleidingsroute’s. Het verkeer werdt omgeleid via N271 en N273. Ook die wegen kunnen de verkeersdruk niet aan, waardoor ook daar flinke files ontstonden¬†door verkeerslichten en rotondes.

Foto : Joey Brummel
Foto : Joey Brummel
Tummers advertentie