Aanhouding na wilde achtervolging

112 Featured Regio Peel en Maas Regio Roermond

Leudal – De politie heeft vrijdagavond na een achtervolging in de gemeente Leudal een 21-jarige Rotterdammer aangehouden. De bijrijder is gevlucht. In de auto lagen pakketten met vermoedelijk enkele kilo’s drugs.

Surveillerende politiemedewerkers wilden op de N280 tussen Weert en Roermond een voertuig controleren. Ook de Belgische politie, die in de buurt was, kwam assisteren. Na het geven van het volgteken ging het voertuig er met hoge snelheid vandoor. Tijdens de achtervolging schampte en botste de verdachte tegen een aantal andere weggebruikers. Het voertuig kon op de N273 door een lekke band niet meer verder rijden.

Waarschuwingsschot
De bestuurder kon in het voertuig worden aangehouden. De bijrijder vluchtte te voet ondanks een waarschuwingsschot. Naar hem is met de politiehelikopter en een speurhond gezocht. Helaas zonder positief resultaat.

De inhoud van de in het voertuig aangetroffen pakketten wordt onderzocht. Het rijbewijs van de Rotterdamse bestuurder is in beslag genomen.

Tummers advertentie