Automobilist met verdovende middelen rijdt in op voetgangers

112 Featured Offenbeek

Offenbeek – Twee voetgangers die niets vermoedelijk op de stoep liepen van de Sint Jozefweg zijn in de nacht van zondag op maandag bijna aangereden door een automobilist. Om omduidelijke redenen stuurde de automoblist de stoep op en reed in de richting van de jongens. Zij konden op het laatste moment weg springen om niet aangereden te worden, vervolgens reed de auto er vandoor.

De politie vond de auto even later terug op de Sportlaan. De bijrijder bleef zitten en werd daar aangehouden, de bestuurder rende er vandoor. Hierbij wilde hij over een hek klimmen, wat mislukte. De agent die hem achtervolgde werd door de verdachte geslagen. Uiteindelijk lukte het om – met hulp van een tweede agent- de verdachte na veel verzet aan te houden.

Op het politiebureau werd een kleine hoeveelheid cocaïne aangetroffen bij de verdachte bestuurder. In de auto werden nog spullen aangetroffen die voor dealactiviteiten kunnen worden gebruikt, zoals een weegschaal.

De bestuurder is 30 jaar en afkomstig uit de gemeente Eemsmond. De bijrijder is 37 jaar en komt uit Reuver. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden. Het resultaat hiervan wordt meegenomen in het onderzoek. De bestuurder bleek cocaïne te hebben gebruikt.

Tummers advertentie

Geef een antwoord