De turnsters van Hercules vallen opnieuw in de prijzen

Featured Gem. Beesel Sport

Reuver – Afgelopen zaterdag waren er de Kampioenschappen district Zuid en zondag waren de Limburgse Kampioenschappen voor de teams. Maar liefst 8 turnsters hadden zich geplaatst voor de kampioenschappen district Zuid. In dit district turnen turnsters van Zeeland, Brabant en Limburg tegen elkaar.

Voor de junioren 5de divisie hadden zich Cioia Nijssen en Rowenna Verfurth geplaatst. Bij de junioren 4de divisie Kim Banzinger en bij de senioren 4de divisie plaatste zich maar 5 turnsters van onze vereniging: Larissa Steegh, Paige Peeters, Annefleur Lemmen, Noortje Maessen en Steffie Clumpkes. Cioia Nijssen wist een mooie zilveren medaille te winnen en Larissa Steegh en Kim Banzinger allebei een bronzen medaille.

Foto : Hercules Reuver
Foto : Hercules Reuver

Voor de zondag had SV Hercules’03 maar liefst 5 teams ingeschreven.
1 team Instap/ pupillen N2: Zoë Kuijpers, Zoë Zanders, Lieke vd Brandt, Laura Janssen en Isabel Gubbels.
2 teams 4de divisie: Milly Metsemaker, Larissa Steegh, Noortje Maessen, Paige Peeters(team5) en Aniek Hermans, Kim Banzinger, Steffie Clumpkes, Annefleur Lemmen(team4).
1 team 3de divisie: Sarah Beckers, Nathaly v Boven, Jaimy Claessen en Lizzie Wijnhoven.
En 1 team 2de divisie: Daniëlle Lormans, Mara Hoezen, Robin Niessen, Ruby vd Horst en Megan Huijsing.

In deze wedstrijden turnen 3 turnsters op het toestel en alle drie de punten tellen bij de eindbeoordeling. Een fout, hoe klein of groot kan dus fataal zijn om in de prijzen te vallen. Onze turnsters waren zeer gemotiveerd en begonnen goed aan de wedstrijd maar bij sommige turnsters was de druk om op alle toestellen te presteren wel erg groot, daar sommige turnsters al de dag ervoor de districtsfinale hadden geturnd. Het ging ook niet helemaal foutloos maar 4 bekers binnen halen van de 5 die we konden winnen is niet slecht.

Team Inst/pup N2 werd 3de!
Team 4 van de 4de divisie werd tweede!
Team 5 van de 4de divisie werd derde!
Team van de 3de divisie werd vijfde!
En team van de 2de divisie werd tweede!

Het komend weekeinde hebben ze de laatste wedstrijd van dit seizoen. Met twee teams hebben ze de competitiefinale bereikt van Limburg in Kerkrade.

Tummers advertentie