Catamaran gekanteld op Oolderplas

112 Regio Roermond

Roermond – Een catamaran is woensdagmiddag gekanteld op de Oolderplas bij Herten. De hulpdiensten rukte massaal uit, in eerste instantie naar het Oolderhuuske bij Roermond, vervolgens was duidelijk dat de boot aan wal lag bij Herten.

Hij was samen met een andere man aan het varen, toen de boot plots omsloeg. Het lukte de tweede opvarende om het slachtoffer aan wal te krijgen. Hier werd hij gereanimeerd en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. De andere man is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in om de toedracht van het ongeval te achterhalen.

Update –  De man die te water raakte op de Oolderplas in Herten is aan zijn verwondingen in het ziekenhuis overleden. Het onderzoek loopt nog

Tummers advertentie

Geef een antwoord