Mogenlijk indoor Trampolinepark in Fatimakerk

Featured Gem. Beesel Nieuws Offenbeek

Reuver – Het lijkt er op dat de Fatimakerk in Offenbeek, die binnenkort aan de eredienst zal worden onttrokken, omgetoverd wordt in een Indoor Trampolinepark met ondersteunende horeca. De haalbaarheid van een gezonde exploitatie wordt onderzocht. Ook zal de procedure met betrekking tot wijziging van het bestemmingsplan in gang worden gezet waarna het Kerkgebouw opgeknapt zal gaan worden. Als alles volgens plan verloopt, kan het Trampolinepark in het najaar haar deuren openen.

 

De initiatiefnemer onderzoekt eveneens de mogelijkheid om de Kerktoren in de exploitatie te gaan betrekken. Mocht dat geen haalbare kaart blijken te zijn dan zal, hoe pijnlijk ook, de kerktoren t.z.t. uit het straatbeeld gaan verdwijnen.

De vestiging van een Trampolinepark is zondermeer een aanwinst te noemen voor Reuver/Offenbeek. Het beoefenen van de Trampolinesport die vanuit Amerika is komen overwaaien, neemt ook in ons land een enorme vlucht. De Trampolinesport kan straks naar keuze, individueel maar ook in groepsverband beoefend worden.

De vestiging van een Trampolinepark in de Fatimakerk is onderwerp van bespreking geweest in het overleg tussen wethouder Jan Smolenaars, een vertegenwoordiging van Hertje Offenbeek en de werkgroep Herbestemming Fatimakerk. Partijen staan positief tegenover deze plannen. Het kerkgebouw kan zo behouden blijven en de sportactiviteiten hebben een positieve invloed op de leefbaarheid van Reuver/Offenbeek, iets wat alle partijen belangrijk vinden.

 

Tummers advertentie

Geef een antwoord