Petra Dassen blijft komende jaren burgermoeder

Featured Gem. Beesel Nieuws Overige

Beesel – De gemeenteraad van Beesel heeft dinsdag 5 juli in een besloten vergadering unaniem besloten om de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, door tussenkomst van de Commissaris van de Koning van de provincie Limburg, positief te adviseren over de herbenoeming van burgemeester Petra Dassen-Housen.

De gemeenteraad constateert dat burgemeester Dassen-Housen ruimschoots heeft voldaan aan de verwachtingen van de gemeenteraad en zelfs ver daar bovenuit is gestegen. Zij vertegenwoordigt de gemeente Beesel op een actieve, aansprekende en strategische wijze, staat voor de bestuurskracht van de gemeente en is het boegbeeld van een zelfbewuste gemeente die gelooft in de kracht van kleinschaligheid. In haar heeft de gemeente Beesel een uitstekende burgemeester en de gemeenteraad heeft haar hiermee gecomplimenteerd.

De voordracht gaat nu naar de Commissaris van de Koning. Deze adviseert de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de aanbeveling van de gemeenteraad. De minister beslist en draagt de burgemeester voor herbenoeming voor bij Zijne Majesteit de Koning. Naar verwachting volgt in oktober de officiƫle herbenoeming. De huidige ambtstermijn van burgemeester Dassen-Housen loopt 1 februari 2017 af.

Tummers advertentie

Geef een antwoord