1.700 bezoekers zien Draaksteken de Muiscal tijdens KinjerDrakeDaag

Beesel Events Featured Nieuws

Beesel – Op vrijdag 8 juli 2016 waren 1700 toeschouwers getuige van ‘Draaksteken de Musical’ tijdens de KinjerDrakeDaag van Basisschool Het Spick in Beesel. Onder een stralend zonnetje werd in musicalvorm een kinderversie van het grote Draaksteken opgevoerd. De schoolverlaters van groep 8 speelden hierin de hoofdrol. Maandenlang was er geoefend en dat wierp zijn vruchten af. De toeschouwers waren enorm onder de indruk en hier en daar werd er zelfs een traantje weggepinkt. Onder aanvoering van de koning en z’n manschappen trokken de kinderen ten strijde tegen de Draak. Gelukkig kon Sint Joris te paard nog net voorkomen dat de prinses werd verslonden door het monster!

‘Draaksteken de Musical’ was het hoogtepunt van de KinjerDrakeDaag. Voorafgaand vonden er allerlei activiteiten op school plaats. Door de kinderen was er hard gewerkt aan een enorm ridderzwaard waarmee ze een gooi deden naar het Nederlands record. De meting vond plaats door niemand minder dan Burgemeester Petra Dassen. Het oude record van 10,95 meter werd met 16,08 meter ruimschoots verbroken! Alle kinderen konden vervolgens aanschuiven want het zwaard diende als giga-tafel voor een rijkelijke middeleeuwse lunch.

Met dit fantastische evenement is een groot cultureel erfgoed doorgegeven aan de volgende generatie en lijkt de toekomst van het Draaksteken in Beesel gewaarborgd. Dat blijkt ook wel uit de grote aantallen kinderen en jongeren die een rol spelen in het ‘grote’ Draaksteken in augustus. Vol overgave repeteren zij twee keer in de week voor de zes avondvoorstellingen op 12-13-14 en 18-19-20 augustus 2016. Foto’s van de KinjerDrakeDaag zijn te vinden op www.draaksteken.nl. Ook is daar alle informatie te vinden over het Draaksteken zelf, inclusief ticketverkoop.

Foto: Stichting Draaksteken Beesel
Foto: Stichting Draaksteken Beesel
Tummers advertentie

Geef een antwoord