Draaksteken tussen honderden uittips voor thuisblijvers deze zomer

Events Featured Gem. Beesel Regio Roermond Regio Venlo

Venlo – Thuisblijvers hoeven deze zomervakantie niet te zitten kniezen want in Venlo en omgeving is ontzettend veel te doen. Op liefdevoorlimburg.nl staan honderden tips op een rij. Van attractie tot museum en van fietsroute tot evenement.

In Arcen is deze zomer iedere woensdag de Sfeermarkt te bezoeken. Maar ook op andere dagen is Arcen een goede bestemming voor bijvoorbeeld een ijscoupe bij IJssalon Clevers, een drankje met uitzicht op de Maas of een lunch. Het is sowieso goed toeven op een terras in Noord-Limburg want maar liefst 6 van ‘onze’ terrassen staan in de Nederlandse Terras Top 100. Onder andere Alt Arce op 4, ’t Zoete Genot op 23 en Café Central op 80.

Ballorig in Venlo en Tuincentrum Leurs bieden binnenspeelmogelijkheden voor als het weer niet zo mee zit. Maar Klein Zwitserland heeft alles in huis voor een fijne buitenspeeldag. Regelmatig laat El Magico er de meest magische goocheltrucs zien. Ook magisch is de show van Hans Kazàn met zijn familie; zij treden deze zomer verschillende keren op in De Maaspoort.

In Beesel herleeft deze zomer de legende van Joris en de Draak tijdens het theaterspektakel Draaksteken. In het Limburgs Museum is tot half september een tentoonstelling met de titel ‘Draken, bestaan ze echt?’, te bezoeken. Beide zijn een indrukwekkende bestemming voor jong en oud.

Het Zomerparkfeest is altijd een van de hoogtepunten in de zomervakantie. Ook deze editie, van 25 t/m 28 augustus staat bol van verrassende artiesten uit binnen- en buitenland die het verdienen om door te breken in Nederland. Ook bekendere artiesten treden op. Denk aan De Staat, die Pinkpop dit jaar plat speelde en Anita Meijer met haar indrukwekkende staat van dienst.

Natuurliefhebbers worden deze zomer aangenaam verrast in De Kasteeltuinen. Het park oogst grote waardering voor de vernieuwingen die de laatste jaren zijn doorgevoerd. Ook Jochumhof Steyl is in de zomermaanden op z’n mooist en vanaf het terras bij het theehuis kan genoten worden van uitzicht op de Maas. Natuurgebied De Ravenvennen biedt, mede dankzij het knooppuntennetwerk dat enige tijd geleden is aangelegd, prima wandelmogelijkheden.

Volg Liefde voor Limburg op Facebook voor veel leuke uittips gedurende de zomerweken.

Tummers advertentie