Nederland kampioen in rolstoelhockey mede dankzij Reuvernaar

Featured Gem. Beesel Sport

De Rijp (Noord-Holland) – Nederland heeft zondag de finale gewonnen met rolstoelhockey tegen Italië. In het winnende team speelt ook Reuvernaar Rodi Feller mee, die scoorde 9 keer tijdens het kampioenschap afgelopen weken.

Ruim voor aanvang van de zondag finale is het oranje in grote getale aanwezig binnen en buiten de sporthal Oostveen in de Rijp. Ook is er toch een vraag die bij velen leeft, Wie gaat aanvoerder Kamal Tahtahi vervangen naar aanleiding van zijn onterechte rode kaart in de halve finale tegen België.

Beide teams komen het veld op en Jules van der Heijden speelt voor Kamal. In een finale spelen geeft toch wel wat druk , maar iedereen oogt vrij ontspannen. Het oranje publiek laat zich luidkeels horen , maar ook de temperamentvolle Italianen zijn duidelijk aanwezig. Vooraf een kippenvel moment . De voltallige Nederlandse en Italiaanse selectie lopen met zijn allen naar de plek waar Kamal zit en zingen hem vol respect toe. Een duidelijk en sportief statement.

Start wedstrijd. Nederland schiet als een raket uit de startblokken en neemt al snel een voorsprong door Dennis van Den Boomen.1-0. Publiek gaat uit zijn dak. Nederland zet meteen weer druk op de Italianen die niet goed raad weten met het Nederlands team.
Het vol druk zetten van Jules van der Heiden en beide blokkers Max Lambregts en Maud Reusken op de Italiaanse spelverdeler levert een eigen doelpunt op na een foutieve terugspeelbal. 2-0.
Wederom druk zetten levert weer snel balbezit op voor Nederland en gaat Jules van der Heijden er met de bal vandoor. Na een goede actie schiet hij de bal diagonaal in.3-0. Gevolgd door de 4-0 van Dennis van Den Boomen die al de hele week in bloedvorm is. Net voor rust scoort Italië 4-1. RUST.

Na de rust gaat Nederland gewoon door met het spel van voor de rust en is de wedstrijd onder controle. Snel wordt de 5-1 gemaakt door Dennis van Den Boomen na een slimme pass van Jules. Gevolg door de 6-1 door de ingevallen Rodi Feller. Rodi ook een van de jonge honden in het Nederlands team heeft deze week ook laten zien het niveau aan te kunnen. De Italianen blijven goed hockeyen en ook het Italiaanse publiek blijft luid achter hun team staan. Nederland laat de teugels wat vieren en Italië profiteert daar direct van. 6-2. Maar wederom Dennis zet het meteen recht na een super actie 7-2. Meteen ook de eindstand. Nederland Europees kampioen 2016!

Resultaat is behaald door een geweldig team van ervaren spelers aangevuld met jonge talentvolle spelers.
Team bestaat uit Pascal Vredegoor, Dennis van den Boomen, Maud Reusken, Kamal Tahtahi, Jules van der Heijden, Rodi Feller, Max Lambregts, Ilse van Kemenade, Minas Minasyan, Cyril Teeuwen onder leiding van bondscoach Paul Mennink.

ro ek

Tummers advertentie