Verkeerd geparkeerde auto’s bij zwembad op de bon

Gem. Beesel

Reuver – Met de zonnige en warme dagen tijdens de vakantie is het extra druk bij de zwembaden in Reuver, zo ook bij de Bercken afgelopen week. De wijkagent laat weten dat er 15 voertuigen een bekeuring hebben gekregen omdat zij aan de onverharde weg naast het zwembad aan beide zijden geparkeerd stonden. Volgens bezoekers van het zwembad zou er diverse malen omgeroepen zijn dat de voertuigen verkeerd stonden, en verplaatst moesten worden.

Wanneer voertuigen geparkeerd staan aan beide zijdes op het zandpad, kunnen brandweer, ambulance en politie niet meer bij de hulpverleningspoort komen, wat toegang geeft tot de weide aan de west-kant van het zwembad en het gebouw waar gevaarlijke stoffen in zitten opgeslagen. Hoewel er nog personenauto’s tussen de geparkeerde auto’s door kunnen rijden, is het voor brede voertuigen zoals die van de brandweer en een aantal ambulances onmogelijk om door te rijden. Vorige week was het de uitdaging van een ambulance chauffeur om bij het terrein te komen omdat er weinig ruimte meer vrij was, tot ergernis van de hulpverleners en hulpbehoevende.

Inmiddels heeft de gemeente het bord af-sleepregeling geplaatst, daarmee kan in de toekomst fout-geparkeerde voertuigen afgesleept worden op kosten van de eigenaar. De kosten zijn niet bekend, gemiddeld komt het neer op zo’n 180 euro.

Tummers advertentie