Ondertekening Intentieverklaring Europese Drakengemeenten

Beesel Events Featured

Beesel – Op zaterdag ondertekenden vertegenwoordigers uit en van de Spaanse gemeente Montblanc, Duitse gemeente Furth im Wald, stichting Draaksteken en de gemeente Beesel een intentieverklaring. Doel van de verklaring is de samenwerking tussen de plaatselijke organiserende comités en de gemeenten te bevorderen en contacten met elkaar te onderhouden. In alle drie de genoemde gemeenten komt het Draaksteken als Immaterieel erfgoed voor.

In Beesel is het spel al van 1736 en in Furth im Wald wordt die ‘Drachenstich Festspiele’, het oudste volksschouwspel van Duitsland, ook al eeuwen opgevoerd. In Montblanc wordt het Middeleeuwse karakter van het stadje benadrukt door een Middeleeuwse week waarin ook het spel van St. Joris en de Draak wordt gespeeld. Kenmerkend voor de drie gemeenschappen is de betrokkenheid van de vele vrijwilligers die het spel volledig dragen. Zij zetten zich steeds weer in om het Draaksteken tot een succes te maken. Daarnaast zorgen zij ervoor dat het spel van generatie op generatie wordt overgedragen.

Door de samenwerking van de Europese Drakengemeenten willen de ondertekenaars de zichtbaarheid van het Immaterieel erfgoed verder vergroten. Op deze manier worden de gemeenschappen gefaciliteerd om hun traditie levend te houden. In de intentieverklaring wordt concreet afgesproken dat de plaatselijk organiserende comités en de vele vrijwilligers actief ondersteund worden in het levensvatbaar houden van dit voor de gemeenschappen zo belangrijke immaterieel erfgoed.

Tummers advertentie

Geef een antwoord